2/10/2016

Vinkit täydellisiin kulmiin

Ripsipidennyksien aikakaudella mun meikki on muutoin todella "ihopainotteinen". Eli panostan vain kuulaaseen ja siistiin meikkipohjaan sekä kulmiin. Kulmakarvoista on tullut mulle hifistelyn ja panostamisen kohde nyt, kun silmämeikkiä ei muutoin tule käytettyä lainkaan ja huulillakin on melkein aina tuttu nudepuna. Vaikkei kulmia välttämättä tule ajatelleeksi paljoa, ne vaikuttavat ulkonäköön suuresti ja kulmissakin on oma muotinsa. 90-luvulla ja vielä 2000-luvun alussakin kulmat olivat huomattavasti ohuempia, kuin tänäpäivänä ja juuri tällä hetkellä pinnalla on "ombre brows", jolloin kulmien väritys on etuosasta korostetun häivytetty. Multa kysellään kulmista jonkun verran asiakkaiden puolesta, sekä eri somekanavissa, joten täysin kulmille pyhitetty postaus on mielestäni paikallaan.
Kaikkien mielestä mun kulmat eivät varmasti ole täydelliset, mutta otsikko kuvaakin lähinnä sitä, että mulle nämä kulmat ovat täydellisyyttä hipovat. Nimittäin mun historiankirjoista löytyy kaikenlaisten hiuskokeiluiden lisäksi myös pahimmat kulmafailit, kuten alla oleva kuvakollaasi osoittaa.
Ajelin ylä-asteella kulmani kokonaan pois, jonka jälkeen muotoa on .. lievästi sanottuna hakemalla haettu. Myös kulmakynän värissä on ilmeisesti aikanaan ollut vain yksi vaihtoehto - tummanruskea, oli tukka sitten kuinka vaalea tahansa. Jos vertaa ylävasenta ja alinta oikeaa kuvaa, voi havaita kehityksen kaaren ja tuossa alaoikeallahan kulman muoto alkaakin olla pikkuhiljaa kohdillaan. Nuo kulmat kulkivat nimellä "huskypisteet", sillä oikeasti mulla oli karvoja vain tuossa etuosassa ja takaosan piirsin kynällä (ja senkin liian ohuena). Ilman meikkiä mulla siis oli vain pienet tynkäkulmat etuosissa, jotka näyttivät aivan huskykoirien pilkuilta silmän yllä. Onneksi näille kaikille kuville voi nyt jo nauraa. Koska oon tosiaankin omakohtaisesti kokenut lähes kaikki kamaluudet kulmien suhteen, olen itse tänä päivänä todella kriittinen mitä tulee kulmakarvoihin - niin muiden, kuin omieni. Kulmakarvat kiinnittävän mun huomion ihmisten kasvoissa ja omiani voisin tarkastella peilistä tunteja.
Mitä täydelliseen kulmameikkiin sitten tarvitsee? Tässä näkyy mun tämän hetkinen trio, jolla kulmat laitan kuntoon. Make Up Storen-peitevoidepaletti, H&m:n kulmavaha ja maailman paras (ja vieläpä vedenkestävä) kulmatuote ikinä: Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade Oikeastaan hyvään kulmameikkiin riittäisi vain tämä viimeisenä mainittu, mutta jotta meikistä tulisi täydellinen, tarvitaan myös kahta ensimmäistä.
1. Aloitetaan! Tässä on mun kulmat naturelleina. Kuten huomata saattaa, vuosien takaisesta turmelemisesta huolimatta ne ovat kasvaneet suhteellisen hyvin takaisin. Tykkään tehdä kulmat aina meikissä viimeisenä, joten tässä kaikki muu on valmista ja kulmat kevyesti puuteroituna. Kulmameikillä voidaan muokata ja muunnella kulmien mallia toivottuun suuntaan, mutta kaikista helpointa kuitenkin on, jos kulmat ovat jo luonnollisessa tilassaan mahdollisimman lähellä ideaalia muotoa. Täydellisen kulman mallin voi tarkistaa mittaamalla havainnollistaman kuvani tavoin. Mittana toimii vaikkapa meikkikynä tai -sivellin. Kulmakarvan alkupisteen löytää asettamalla meikkikynän nenän varteen kuvan 1-viivan mukaisesti. Kulman korkeimman kohdan taas tulisi kulkea nenänpielestä silmän pupillin, kautta 2-viivan tavoin. Ideaali kulmakarva päättyy nenäpielestä silmäkulman kautta piirretyn viivan 3-kohdille. Mä värjään mun kulmat n. kerran kuussa ja mutta myös niiden luonnollinen väri on melko tumma, paljon mun hiuksia tummempi. Kulmakarvojen nyppiminen lähentelee mulla jo friikkeyden rajamaastoa, sillä tutkin kulmat joka ilta hajakarvojen varalta. Suosittelen kulmakarvojen värjäystä ja muotoilua säännöllisesti kampaajalla tai kosmetologilla. Kerran kuussa tai kahdessa riittää siihen, että saa muodon ja mallin taas paikalleen ja näin ollen kulmia on helpompi pitää siistinä kotioloissa nyppimällä ammattilaisen luoman mallin pohjalta. Ja muistattehan, että kulmakarvoja ei tulisi ikinä nyppiä kulman yläpuolelta vaan ainoastaan sen alalinjalta!

2. Kaikki alkaa hahmottelusta. Viistopäiseen kulmasiveltimeen pieni määrä Anastasia Beverly Hills-pomadea ja kulman muotoa aletaan hahmotella aloittaen alapuolelta, hieman lähtöpistettä taempaa. Seuraavaksi hahmotellaan kulman yläreunan loppua. Tässä piirretään siis ääriviivat kulman hennoimmalle alueelle, eli "siiven" takaosalle. Raja-alueita piirtäessä vedot voivat olla melko pitkiä, sillä pomade on koostumukseltaan voiteen ja vahan sekoitus ja se levittyy todella luonnollisen näköisesti. Suosittelen lämmittämään tuotetta aina pienen määrän tuotetta kämmenselällä, jolloin levitys on vielä helpompaa.

3. Jokaisen työvaiheen välissä yleensä harjailen kulmia, sillä se auttaa niitä asettumaan vieläkin luonnollisemmin ja kulmatuotteen kiinnittymään vielä paremmin. Tässä voi käyttää ihan vaikka pestyä ripsariharjaa, mutta mulla kulmaharjan virkaa toimittaa kulmavaha, joka tosin on todella lopussa, mutta toimii ainakin hyvänä kotelona harjalle. Seuraavaksi täytetään edelleen pommadea käyttäen pienin, karvamaisin vedoin äskön hahmoteltu kulman "takaosa" ja jatketaan ääriviivoja eteenpäin. Alaosasta kulman voi rajata aivan alusta saakka, mutta liukuvärimäisen, luonnollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi yläpuolelle ei kannata piirtää niin selvää viivaa kulman alkuosaan asti.


4. Tässä välissä olen taas harjannut kulmat ja nyt seuraa vielä rajojen siistiminen. Tähän sopii oikeastaan mikä vain peitetuote. Mulla on tällä hetkellä peitevoiteena tuollainen Make Up Storen todella kätevä paletti, jossa löytyy neutraloivat sävyt. Eli ensimmäinen, vihreäpohjainen voide näpyille ja muille punaisille kohdille, keskimmäinen punapohjainen tummille silmänalusille ja laitimmainen oikealla on neutraali, peruspeitevoide, jota en oikeastaan käytä muualle kuin juuri tähän kulmahommaan. Tähän tarkoitukseen voisi käyttää jotakin pientä peitevoidesivellintä, mutta multa ei löydy sellaista kuin asiakaskäyttöön, joten levitän tämän tuotteen yleensä sormin. Kulmien alue on kuitenkin niin pikkutarkka ja etenkin, kun tässä on kyse rajojen siistimisestä, käytän ihan vanupuikkoa tähän hommaan. Eli kulman raja-alueet siistitään pyyhkimällä peitevoiteella. Etenkin alapuolen raja kannattaa käydä kokonaan läpi sillä se tuo samalla hieman toivottua valoa kulmaluulle, mutta mikäli suttuja tai pientä epätasaisuutta on tullut kulman ylärajallekin voi senkin siistiä. Tämän jälkeen yleensä harjaan kulmat vielä kerran. Suosittelen myös tarkistamaan kulman profiilin sivusta päin esim. käsipeilin avulla. Etenkin, jos kulmia joutuu paljon "jatkamaan" loppupäästä, on todella tärkeää varmistaa lopputulos myös sivusta. Liian usein näkee kulmia, jotka näyttävät edestä päin hyviltä, mutta sivusta "häntäpäät" ovat aivan vinksallaan.
5. Valmista tuli! Toivottavasti onnistuin selittämään prosessin edes jotenkuten ymmärrettävästi. Ovatko kulmat teille tärkeä osa meikkiä? Entä löytyykö teidän menneiltä vuosilta mun kaltaisia kulmafaileja? Ja huomaako kukaan, mikä juttu mun ulkonäössä on juuri muuttunut?

15 kommenttia:

  1. Oon KATEELLINEN...!! <3 tein ton saman mokan a.k.a ajelin kulmat joskus pois.. Ja mun tapauksessa.. Ne ei kasvanu kun hajakarvoina takas!!! :'( vihaan mun sinne tänne sojottavia hajakarvakulmia enemmän kun mitään... Mut ei auta kun "tehdä" kulmat aina lähes kokonaan.. Onneks on toi anastasia!! <3

    Oho tulipas avautuminen :D mutkun sattu ihan sydämeen kattoo sun täydellisiä kulmia ja tajuta omien tilanne :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voieiiii! Kumpa silloin teininä olis tajunnut mitä tekee. Toivotaan, että sunkin kulmat heräisi vielä henkiin, nimittäin karvojen kasvu voi vaihdella ja muuttua läpi iän ihan hiuksissakin, joten peukut pystyyn (: Anastasia pelastaa kyllä ❤️

      Poista
  2. Pitää varmaan itsekin ostaa toi Anastasian kulmaväri! Mihin muuten perustuu väite että vaan alapuolelta saa nyppiä? Tästä tunnutaan olevan jatkuvasti eri mieltä, niinkuin mm. tämän kauneusgurun postauksessa nimenomaan sanotaan että yläpuoleltakin sopii nyppiä ( http://www.lily.fi/blogit/saara-sarvas/kulmakarvojen-abc-muotoilu-erilaisilla-tuotteilla ) ? Kaikki vaan tuntuu olevan asiasta eriä mieltä, mutten ikinä oo kuullut perusteluja kummallekkaan väitteelle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tota pommadea kyllä lämpimästi (: Mä perustan mun kiellon yläpuolelta nyppimiselle sillä, että mitä enemmän "vapaata ihoa" luomen ja kulmaluun väliin jää, sitä avarammalta katse näyttää. Jos kulmia alkaa tuhottomasti nyppiä ylhäältä päin, voi linja laskea ei-toivotusti alemmas. Kulmien tehtävä on kohottaa kasvojen ilmettä, eli karrikoidusti mitä korkeammalla sen parempi. Tottakai itsekin nypin esim. asiakkailta selkeästi erottuvia, yksittäisiä hajakarvoja myös yläpuolelta, mutta varsinainen kulmien muotoilu tulisi tehdä alta päin, sillä yläreunan muoto yleensä on selkeämpi. Kulmat myös harjataan oikeaoppisesti hieman yläviistoon, joten vaikka yläraja ei aivan luotisuora ja selkeä olisikaan, se häivyttyy hieman. Tässä mun mielipide ja perustelut (:

      Poista
    2. Lähinnä tarkoitinkin noita yläpuolella olevia hajakarvoja joita välillä sattuu olevan paljonkin, eikä ne millään meinaa sopia kulman muotoon :). Toki nyppiminen pääasiassa tapahtuu alapuolelta, mutta mun mielestä yläpuolelle saa ja pitääkin joskus mennä! Oli kiva kun jaksoit vastata noin perusteellisesti :).

      Poista
  3. Minkä sävyinen on tuo sinun kulmaväri? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on sävy blonde, muistaakseni tämä oli toisiksi vaalein (:

      Poista
  4. Olipa hirmukiva postaus ja ah mitkä kulmat! Ja kyllä, joskus aikasemmin on omatki kulmat kyllä näyttäny ties miltä välillä, kauhulla kattoen vanhoja kuvia.. xd Pitäis itekin vihdoin raahautua kauppaan hakemaan toi pomade!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes kiva kuulla, että sä tykkäsit tästä (: Hahah joo onneksi sitä on vähän viisastunut näiden kulmatrendien suhteen! Suosittelen suuntaamaan kauppaan, tuo tuote on aivan yliveto ❤️

      Poista
  5. Heips! En ole vielä ikinä tehnyt kulmilleni mitään muuta kuin vähän nyppinyt hajakarvoja... Olen kuitenkin pikkuhiljaa alkanut enemmän ja enemmän kiinnostumaan kulmien laitosta. Haluaisin mennä käymään kosmetologilla tmv. joka muotoilisi kulmani hyviksi, mutta minua pelottaa, että en tykkääkään kulmista ja etteivät ne mielestäni sovi minulle. Vaikka kyllähän ne osaa sen varmaan katsoa, että minkälaiset sopii, mutta silti... jännittää :)
    Kiva blogi muuten, löysin sut sattumalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Ymmärrän, että sua jännittää, mutta yleensä ammattilainen kyllä osaa suhtautua hyvin, kun kerrot ettei sun kulmia ole aiemmin laitettu. Aluksi kannattaa kokeilla nimenomaan kulmien muotoilua, sillä siinä lopputulos on todella luonnollinen. Mikäli tykkäät, voi kulmat sitten myöhemmin värjätä, niin ne pysyvät mallillaan pidempään ja ovat vielä siistimmät. Voit heti aluksi sanoa, että haluat tekijän nyppivän vain vähän kerrallaan ja näyttävän sulle tulosta aina välissä peilistä, jottei muutoksesta tule liian suuri. Suosittelen googlaamaan oman paikkakunnan kosmetologeja/kampaajia, jotka ovat saaneet positiivista palautetta (: Kyllä sä uskallat!
      Ja kiitos, kiva kuulla että tykkäät blogista.

      Poista
  6. Heh... Ja sama anonyymi kirjoittelee heti uudestaa :D Selailin aikaisempia postauksiasi ja silmään osui vanhat heppailu postaukset mm. Masolla, olen juuri aloittanut käymään tunneilla siellä, kun edellinen paikka oli niin kamala :d Heppailu on vissiin jäänyt... vai? Onko kaipuuta hevosen selkään? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, oonkin välillä miettinyt mitä Masoon kuuluu! Joo, heppailu on kyllä jäänyt. Jyväskylässä yksin asuessa mulla ei ollut autoa, joten kaukana tallilla käyminen olisi ollut mahdotonta ja täällä Seinäjoella en ole edes ajatellut mitää uutta tallia. Välillä hevoshommiin on ikävä, joten ehkä vielä joskus (:

      Poista
  7. Sun kulmat on täydelliset<3 Pitää kokeilla näillä sun ohjeilla seuraavaksi! :) Olen nyppinyt joskus aikoinaan mun kulmia aivan liikaa ja kaikkialle ei enää kasva karvat eli tästä johtuen kulmat on tosi erilaiset ja niitä saa oikeasti piirtämällä piirtää eikä tulos ole silloinkaan paras mahdollinen :D Ammattilainen varmasti pystyisi auttamaan tässä asiassa mua ja nyppimään ne niin samanlaisiksi kun pystyy..? Ja teitkös sä tätä puuhaa? :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Voi kun sitä joskus olisi ennemmin ollut vähän rehottavilla kulmilla kuin turmellut niitä.. Mutta onneksi on meikkejä ja muita keinoja, joilla hieman helpottaa asiaa. Joo, joskus tuntuu, että toisen on helpompi nyppiä kulmat identtisemmiksi, kun kasvoja katsoo "ulkopuolisen silmin". Eripari kulmia pystyy myös hieman tasoittamaan värjäämisellä, sillä väri tarttuu hennoimpiinkin karvoihin (myös ihokarvoihin) ja näin ollen kulmien muotoa voi hieman "huijata". Lopputulos tietenkin kuluu pois, mutta tuo helpotuksen ainakin hetkeksi. Ja kyllä, mä teen kulmien värjäyksiä ja muotoiluja (:

      Poista