7/05/2016

A new HOME

Viikonloppuna pääsin vihdoin muuttamaan uuteen kotiini Tämä pikkuruinen yksiö on siis sekä uusi minulle, että myös upouusi ihan oikeasti. Olen nimittäin pikkukodin ihka ensimmäinen asukas! Tätä asuntoa on ollutkin ihana sisustaa siksi, ettei täällä ole mitään, mikä häiritsisi mua (kuten edellisen kotimme vaaleanpunaiset keittiönkaapit ja tummat tasot), päin vastoin, värimaailma on juuri toivomani kaltainen, joten olen saanut toteuttaa kaikki sisustusunelmani. Kokoa tällä yksiöllä on 25,5m2, joka on juuri sopivasti mun tarpeisiin. Halusin päästä esittelemään uuden kotini teille mahdollisimman pian, joten täältä pesee - tutustumiskierros uuteen kotiini


Eteisestä löytyi kiinteänä naulakko-hattuhylly-yhdistelmä, jonka alle halusin sijoittaa kenkäkaapin, jotta eteisessä on aivan oven vieressä jokin tuollainen taso, jolle laskea esim. avaimet. Naulakkoon ei täten voi laittaa kovin pitkiä takkeja, mutta tykkään säilyttää esim. talvitakkeja ennemmin henkareissa, joten tämä ei haittaa. Iso peili eteisessä on ehdoton ja sen edessä onkin hyvä toteuttaa kotitreenejä - kuten tänä aamuna joogatessa totesin.


Heti ulko-ovea vastapäätä avautuu kylpyhuoneen ovi. Pienissä yksiöissä asuneet varmaan tietää, kuinka kylpyhuone on yleensä lähinnä vitsi ja nimeksi sopisi paremmin kylpykomero. Tässä asunnossa yksi ihastuneita henkäyksiä aiheuttanut seikka olikin nimenomaan tavattoman tilava kylppäri. Sain vihdoin kauan haaveilemani hyllykön kaikille käytössä oleville tuotteille ja kylppäriin mahtuu myös oma pesukone Suihkussakin on ihana käydä, kun mahtuu pyörähtämään ympäri kolhimatta itseään seiniin.



Eteisen peilin luota avautuu näkymä itse huoneeseen. Yllätyin siitä, miten tilavan tuntuiseksi asunto jäi, vaikka parisänky ja Murmurin terraario lipastoineen ovatkin suuria kokonaisuuksia. Terraarion takaa pilkottaa vielä korimateriaalinen arkku, jonka paikkaa arvon (kenties parvekkeelle?). Lisäksi haluaisin myös hankkia konnalle uuden (valkoisen) lämpölampun vihreän tilalle, mutta tuollaisia klipsillisiä terran reunaan kiinnitettäviä lamppuja on kamalan hankala löytää.  Pöydän suhteen pohdin paljon, mutta päädyin lopulta tuollaiseen seinään kiinnitettävään, taitettavaan yksilöön, joka onkin osoittautunut loistovalinnaksi pieneen kotiin.

Sänky oli seikka, josta en ollut valmis tinkimään, olin päättänyt haluavani beigen, kangasverhoillun jenkkisänkyn päädyllä varustettuna ja lopulta sopiva löytyikin mistäs muualta kuin Ikeasta. Tämä on leveydeltään 140cm, jota löytyy vain Ikeasta. Tähän mahtuu mainiosti nukkumaan kaksinkin, mutta samalla arvokasta tilaa jää asuntoon hieman enemmän. Sängyn kokoaminen oli ainut juttu, jossa ajattelin tehneeni virheen tämän valitessani. Koottiin sänky nimittäin kolmesti alusta loppuun, ennen kuin saatiin kaikki oikein kohdalleen - kaikki Ikeasta jotakin isompaa ostaneet varmaan ymmärtävät yskän. Huomatkaa myös korvatulpat ikkunalaudalla..
Keittiö tässä asunnossa on todella pieni, mitä aluksi kauhistelin. Tasoille ei mahdu kuin kahvin- ja vedenkeitin, joten esim. leivänpaahdin ja tehosekoitin pitää säilyttää kaapissa ja Sodastreamerista luovuin kokonaan. Seinähylly mahdollistaa sen, että jääkaapin yllä olevaan koloon voin vielä hankkia mikron. Oon myös jo pohtinut toisen hyllyn asentamista tuon päälle, jotta astiakaappiin tulisi enemmän tilaa. Toistaiseksi tässä minikeittiössä on kuitenkin pärjännyt hyvin, kunhan viitsii tiskata astiat heti käytön jälkeen.

Miltä mun minikoti teistä näyttää? Entä kiinnostavatko sisustuspostauksen ylipäätäänsä? Esittelemättä on nimittäin vielä parveke (kunhan saan sen sisustuksen valmiiksi).

12 kommenttia:

  1. Hyvä että osaan just ja just asua 50m2 kaksiossa, niin ihmettelen miten joku pystyy asumaan pienemmässä ja nostan hattua. Haaveieln muuttamisesta helsingissä keskustaan, mutta asunnot ovat pienempiä ja itellä tuntuu mahdottomalta että onnistuisin olemaan minimalisti.

    Nostan hattua! Ihanan näkönen, ja ihan fiksuja ratkasuja pieneen asuntoon. Kylppäri on kyllä sulla isompi kuin mulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah mä oon sit just sun vastakohta :D En nimittäin voisi kuvitella asuvani yksin kovin isossa asunnossa, hieman pelkuri kun olen, niin pieni kämppä on turvallinen :) Pienessä asuessa kaikki kaapit ja lipastot, sekä tietenkin häkkivarasto ovat kultaakin kalliimpia, jotta esim. tilaa vievät talvitakit voi ottaa esille sitten omaa sesonkiaan varten!
      Toi kylppäri on kyllä tosi iso asunnon kokoon nähden :D

      Poista
  2. Oli ihana päästä kurkkaamaan miltä sun uudessa kodissa näyttää! <3 Mulla oli Seinäjoella asuessa 29 ( vai just 25, en muista enää ) neliötä ja se oli ihan sopiva, ei yhtään liian pieni, vaikka oli kaksi koiraa :D Se pohjaratkaisu oli niin fiksu! Tykkäsin kyllä siitä asunnosta ja aina siivouspäivinä kaipaan sitä mun kanankoppia <3 Ja hei, tuo sänky on aivan ihana!! Aivan mahtava ja voisin haluta tuon sängynpäädyn koska vain! :)) Pieni keittiö tuottaa kyllä välillä tuskaa,mutta kaikkeen tottuu ja vähäisen tilan kanssa oppii toimimaan. Muttamutta, kokonaisuudessaan viihtyisän näköinen koti ja sisustuspostaukset kiinnostaa ehdottomasti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi siivousjuttu on muuten aivan totta! Tuntuu imuroiminenkin "vähän" helpommalta, kun pinta-alaa on tuon verran entisen 83 neliön sijaan :D Ja hei lohdullista kuulla, että sä mahduit kanankoppiin kahden koiran kaa, mä oon täällä hiljaa miettinyt mihin pentu sitten mahtuu, mutta ainahan koiralle on tilaa :)
      Sänky on kyllä munkin lempparijuttu tässä kodissa ❤️
      Kiitos ihanasta kommentista Linda ja ei muuta kuin uusia sisustuspostauksia suunnittelemaan :)

      Poista
  3. Näyttääpä kivalta! Itse asun tällä hetkellä 48 neliöisessä kaksiossa ja olisi kans muutto edessä, luultavasti yksiöön kun toisessa kaupungissa sen verran hintavampia noi kaksiot. Toivoaan että kaikki tarpeellinen mahtuu myös mun kotiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiva kuulla että näyttää sunkin silmiin hyvältä :) Yksiöissä nuo pohjaratkaisut nousee esiin toimivuudessaan (tai toimimattomuudessaan) kaikissa asuntotyypeistä selkeimmin. Toivotaan, että löydät ihanan pikkukodin jossa on sitten ainakin suuri häkkivarasto :D

      Poista
  4. Hyvälle näyttää ja sisustuspostaukset on aina tervetulleita, vaikkei omaa kämppää sisustettavaksi tällä haavaa olekaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava kuulla että mun kodin sisustus iskee teihinkin :) Kun näytätte peukkua noin ylöspäin, täytyy ehdottomasti postailla ihan pienistäkin sisustusjutuista lisää!

      Poista
  5. Musta näyttää tosi avaralta ja tilavalta noin pieneksi kodiksi! Ihanan vaalean valoisa myös :) Onnea paljon uuteen kotiin!

    http://riikkamaria.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin on hassua, että vaikka tämä on mun edellistä (22neliöistä) yksiötä vain muutaman neliön suurempi, tuntuu asunto paaaaljon tilavammalta :D Kiitos paljon❤️

      Poista
  6. Ihana miten vaaleaita sävyjä! Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tykkään mäkin ♥ Pienestä asunnosta saa vaalealla sisustuksella paljon tilavamman oloisen :)

      Poista