9/17/2017

Rosegold iPhone 7

Eilen minun ja mun vanhan iPhonen tiet erkanivat. Aiempi mallihan mulla oli iPhone 6, joka toimi edelleen moitteetta, mutta ainoa ongelma sen kanssa oli heti kätelyssä tajuamani muistin pieni koko. Muistan pohtineeni silloin kolme vuotta sitten edellistä hankkiessani, että pitäisikö suosiolla ottaa kännykkä vähän suuremalla muistilla ja harmittaa etten niin tehnyt. Lopputulemana oli viimein se, ettei vanhalla kutosella voinut enää edes ottaa kuvia sen valittaessa muistin täyttymistä. Niimpä minä painelin kännykkäkaupoille.
Päädyin lähestulkoon edeltäjäänsä vastaavaan iPhone 7 ruusukultaisena. Kameraa tässä on ilmeisesti paranneltu sekä näytön kirkkautta hiottu (vieläkin) paremmaksi, kuin aiemmassa mallissa. Ja tuo ruusukulta värinä taisi tulla saataville vasta tähän malliin - ja onhan se kaunis 
Mietin vielä eilen liikkeessä, olisinko valinnut tästä sen plus-kokoisen version, mutta jo tänään oon moneen kertaan todennut, että onneksi en! Tämä normikoko mahtuu paljon paremmin esim. takin taskuun ja onhan se tavallaan kätevää, että tarpeentullen kännykkää voi käyttää myös yhdellä kädellä. Lisäksi tähän kokoon löytyy kuoria paremmin, jei!
Onneksi vanha, toimiva iPhone 6 ei suinkaan mene hukkaan, vaan mun äiti saa sen käyttöönsä. Voi olla, että olisinkin voinut kitkutella sillä vielä hetken, mutta kuukauden päässä häämöttää mun Islannin reissu ja tiedän, että haluan siellä ottaa kuvia ja videoita myös puhelimella ja niimpä päätin hankkia uuden jo nyt. Ja tähän valitsin 128 GB muistia - joten ei pitäisi loppua heti kesken.
Olen tainnut joskus aiemminkin hehkuttaa Applen tuotteita ja seison kyllä sanojeni takana edelleen. Tämän kännykän edeltäjä on tosiaan kolme vuotta vanha, mutta toimii edelleen. Valitettavasti monen muun merkin samanikäisistä puhelimista ei voi sanoa samaa. Vaikka omenatuotteissa maksaa myös brändi, koen kuitenkin itse maksavani myös laadusta.

Oletteko te Apple-ihmisiä?

5 kommenttia:

  1. Kyllä, ehdottomasti! Vaihdoin 2013 Samsungista iPhoneen, ja puhelimen käyttöikä ja -mahdollisuudet moninkertaistuvat välittömästi. Viime talvena vaihdoin Windowsin tietokoneetkin Maciin, ja ensimmäistä kertaa vuosiin mulla on kunnon kone, joka jaksaa pyörittää Youtubea ja jonka akku ei ensimmäisen vuoden jälkeen ole siinä pisteessä, että on mahdotonta tehdä koneella mitään viittä minuuttia kauempaa ilman laturia.

    Oon myös sitä mieltä, että Applen puhelimissa sisäinen muisti on iso plussa, koska Androideilla muistikorteilla pelaaminen oli ainakin muutama vuosi sitten todella tuskaisaa, kun puoliakaan sovelluksista ei saanut siirrettyä muistikortille ja puhelimen sisäinen muisti oli lähes olematon. Samaa merkkiä olevan tietokoneen hankkiminen puolestaan helpotti hurjasti koulujuttujen tekemistä ja bloggaamista, kun tiedostoja saa helposti siirrettyä Macin ja iPhonen välillä Air Dropin kautta ilman ylimääräisiä sovelluksia viemässä tilaa. Itse muokkaan kaikki blogikuvani puhelimella, enkä ole huomannut nykyisen puhelimen syövän järkkärikuvien laatua muokkauksen aikana, kuten Android aikanaan teki. Toki hinnat ovat moninkertaiset verrattuna Windowsiin ja Androidiin, mutta oon sun kanssa samoilla linjoilla siitä, että brändin lisäksi maksan ehdottomasti myös laadusta. Sitä paitsi loppuviimein tulee halvemmaksi käyttää samaa Applen tietokonetta tai puhelinta viisi vuotta, kuin ostaa vuoden välein uusi, halvempi puhelin, jossa pettää prosessori ja muisti vaatii päivittäistä nollaamista heti takuun umpeuduttua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. WORD! Voi niin allekirjottaa tän kommentin :) Mullakin on iPhonen lisäksi myös iPad ja Macin kone ja se on kyllä todentotta kätevää kun ne "keskustelee" keskenään niin hyvin että sisällön siirtely laitteelta toiselle on helppoa. Ja kyllä mäkin koen ton muistikortittomuuden plussana, kunhan vain valitsee riittävän suuren muistin puhelimeen hahah :D

      Poista
  2. Aivan ihana! Oisin itekin todellakin halunnu ton ruusukultaisen version *_*

    VastaaPoista
  3. Apple ihminen ehdottomasti! ♥ Olin jo ihan päättänyt, että vaihdan 6S:sän tuohon 7 ja plus versioon, mutta ne meni nyt sitten julkaisemaan sen kasin, nii saas nyt nähdä vaihdanko suoraan siihen :) Sen kun saa myös 64 muistilla, kun seiskaa taas ei saa! Ja se on mulle passelein muisti :)

    www.hennam.fi

    VastaaPoista